| STÍNADLA |
Bohousek Zde
Rubriky
Nejčtenější články vydané v posledních 30 dnech
Prahou Jaroslava Foglara

Bydliště
Pracoviště
Klubovny
Tábořiště
Místa inspirace

Foglarovský svět
Tipy a vzpomínky pište na info@bohousek.cz, předmět: Prahou Jaroslava Foglara
Foglarovky
Bohoušek doporučuje

Komentáře

ke článku: Z prosincového kolegia Akademie Jaroslava Foglara 11. 12. 2019
ze dne 21.12.2019, autor článku: Martin Rosol

Komentář ze dne: 22.12.2019 01:05:24     Reagovat
Autor: - PetrV (@)
Titulek: manipulace
Vidím, že stejně zmanipulovaná, jako byla debata ohledně zapojení Dvojkařů do služby klimanáboženství, je i zde prezentované shrnutí, zcela postrádající tu zásadní informaci, a sice že spolek Univerzity za klima, ve kterém se Jindra Dušek angažuje, je spolkem silně levicové orientace a jeho členové si nezadávají s marxismem, kteréžto se ani nestydí prezentovat. Zároveň jeho členové naprosto otevřeně mluví o nutnosti změnit systém, v jejich umanuté vizi, že existuje jakási klimatická nouze. Tohle ve shrnutí samozřejmě chybí, protože se to nehodí do krámu a do vidění věcí pisatele. Znovu opakuji, skautský vůdce není člen spolku zahrádkářů. V každé chvíli svého života reprezentuje svůj oddíl a skautskou organizaci, a měl by se tedy vystříhat činností, které by vrhaly na Junáka špatné světlo.To neznamená, že někdo něco zakazuje, ale stále ještě žijeme ve svobodné době (byť někteří členové AJF by určitým lidem s názory, které jim nekonvenují, rádi zavřeli hubu), a proto mohu na naší soukromé stránce prezentovat cokoliv. Že to pak Vitinger použije, screenuje a brečí na ramenou Slávka Janova, který, ač jeho prvotní vyjádření bylo úplně jiné, podlehl, už jen zapadá do koloritu věcí.

Jako zajímavost uvádím, že před pár hodinami jsem se Jindry ptal, proč neprotestuje proti mučení náboženských obětí v Pákistánu, Saúdské Arábii, Íránu a jinde, proč neprotestuje proti znečišťování životního prostředí před branou čínské ambasády, proč, pokud klimanáboženství myslí vážně, jako student MFF nepropaguje všemi deseti jadernou energetiku. Nedokázal podat jakoukoliv smysluplnou odpověď. Tou odpovědí je zbabělost, naprostá nekompetentnost a absence jakýchkoliv hlubších znalostí.

Dále nechápu, proč je v tom shrnutí operováno s tím, že si Dvojka nepřipomínala výročí 30. let svobody. To jsem zmínil jen jako zajímavost. Že se z toho stala věc nutná prezentovat takto formou nějakého prohlášení, jen svědčí o slabosti pisatele a nedostatku argumentů.

Komentář ze dne: 23.12.2019 12:14:14     Reagovat
Autor: - PetrV (@)
Titulek: doplnění
Můj komentář - uznávám, dost ostrý a drsný - potřebuje doplnění pro neznalé. Ano, na naší stránce jsem vytáhl dvojkařskou kartu, protože si Jindru s kolegy z Opoziční platformy (přátelsky, nutno podotknout) podáváme. K němu se však připojili další lidi z bývalého či současného vedení Dvojky, kteří se jali konkrétně se mnou komunikovat způsobem, jak kdybych byl blbeček. Ve skutečnosti to jsou právě Dvojkaři, kteří mě přesvědčili o tom, že mnoho rozumu ani znalostí rozhodně nepobrali (podle toho vypadá i jejich oddíl, že). V jednom komentáři jsem sice tvrdil, že toto téma připomenu na schůzce AJF, ale pak jsem si to rozmysle a přišlo mi, že to tam nepatří a že by to zbytečně vyvolávalo zlou krev. Nebyl jsem to já, kdo to vytáhl. A byl to právě Slávek, kdo mi výslovně za mou aktivitu poděkoval.

Proto jsem se ohradil. Přišlo mi, že ta řekněme čtvrtina zprávy vůbec nemusela být a že byla napsaná naschvál. 15 let jsem se neangažoval ve foglarovském světě, jednak kvůli osobním důvodům, jednak kvůli její rozhádanosti. Teď však vidím, že se situace vůbec nezměnila. Tak až mi bude 50, tak se třeba zase setkáme :).

Komentář ze dne: 23.12.2019 12:48:57     Reagovat
Autor: - Buďme svorni (@)
Titulek:
Člověk by řekl, že v tom foglarovském světě bude klid a mír. A ono je to opravdu jinak. To je zloby, zášti a všeho hnusného okolo, to se opravdu nestačíme divit. Dobrých lidí je už jako "kvítí na Dernetově louce" :-(

Komentář ze dne: 23.12.2019 17:04:52     Reagovat
Autor: - PetrV (@)
Titulek:
Chápu, že vaše námitka směřuje asi především na mě, zvláště v kontrastu s celkem věcným shrnutím, na které jsem reagoval. Ale měl jsem a mám k tomu dost dobrý důvod. Já jsem nikoho nenutil, aby tohle téma vůbec na schůzku přinesl. Sice jsem o věci psal několika lidem s tím, že k tomu můžu něco říct, ale připojil jsem poznámku, že si nemyslím, že je to vhodné téma. Poté Slávek napsal svůj názor a poděkování. Na schůzce se nic nedělo a doufal jsem, že to vyšumělo do prázdna. No bohužel nevyšumělo. Věc byla předložena s jasným názorem, kterého se samozřejmě ostatní chytli. Nikoho nezajímal pohled z druhé strany od někoho, kdo do věci trochu víc vidí, protože se jí věnuje. A tak se "přijalo" usnesení, které si mohli čtenáři přečíst. Bez ohledu na to, že po schůzce se mi několik lidí svěřilo se svým názorem, který se poněkud od toho "oficiálního" odlišoval. Bohužel to už je takový kolorit schůzek AJF, že tam platí, co řekne Slávek. A tak to je. Mám ho rád, ale v tomhle moc tlačí na pilu, takže nutí účastníky AJF se se svými skutečnými názory svěřovat za jeho zády. A třebaže jsem mu to psal, třebaže jsem měl námitky proti zmanipulování té schůzky, třebaže nikdo nedržel Slávkovi ani Martinovi bouchačku u hlavy s tím, že musejí nutně vydávat nějaká přihlouplá prohlášení, tak se tak stalo. Vykoupali mě v tom a považuju to za dost hnusný podraz, tak typický a běžný ve "foglarovském" světě.

Milý neznámý, angažuju se v řadě aktivit, ale jakživ jsem nezažil takovou žumpu jako v Junáku a ve foglarovském světě. Dál to asi nemá cenu rozebírat.

Komentář ze dne: 23.12.2019 21:18:01     Reagovat
Autor: - Buďme svorni (@)
Titulek:
"Námitka" je všeobecná a netýká se nikoho konkrétně, nikoho jmenovitě. Ani vás.

Komentář ze dne: 25.12.2019 18:17:11     Reagovat
Autor: - PetrV (@)
Titulek: odkazy
Ještě doplním (pro čtenáře, které by to snad nedejbože zajímalo) odkazy na několik nejzajímavějších odkazů, které se týkají dané problematiky.

Vůdce Dvojky Praha Jindra Dušek zachycený spolu s cedulí Změňte systém - ne klima. Nikdo z ExoSpace ovšem netvrdil, že je to slogan prosazovaný právě Jindrou. Jindra je pouze namočen ve spolku, který toto proklamuje.
https://www.facebook.com/exospacecz/p osts/2607009082699819?__tn__=H-R

Studenti Univerzity za klima, ve které se angažuje Jindra, se slušně odkopali, když na přímé otázky Martina Veselovského přiznali, že jejich úmyslem je změnit systém. ""Zelení" studenti požadují, aby prostředky pro univerzity byly rozdělovány podle ekologické stopy univerzit. Výslovně se to týká i kriticky výzkumných pracovišť, zaměřených např. na výrobu léků proti rakovině," píšeme na stránce.
https://www.facebook.com/exospacecz/post s/2609373465796714?__tn__=H-R

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. 86 % našich hlasujících čtenářů by odmítlo přihlásit své dítě do Dvojky.
https://www.facebook.com/exospacecz/posts /2611301235603937?__tn__=H-R

Akademický senát Fakulty sociálních věd UK odmítá nadále podporovat Univerzity za klima. Prohlašuje: "Po dlouhé debatě se zástupcem iniciativy Univerzity za klima Jakubem Šindelářem se AS FSV UK usnesl, že “již nadále nepodporuje hnutí Univerzity za klima. AS FSV UK považuje jednání členek a členů hnutí ze dnů 13. až 18. listopadu 2019 za krajně nevhodné.”
https://www.facebook.com/notes/martin- bl%C3%A1ha/zpr%C3%A1vy-z-prosincov%C3%A9ho-as-fsv- uk/10216903372956315

Německá odnož hnutí Fridays for Future včera provedla obrovský přešlap, když vypustila tweet, na kterém se rozhořčeně podivuje, že do věci mluví prarodiče, "kteří tady stejně dlouho nebudou". FFF Jindra také podporuje (připomněli jsme na stránce, odkaz je příliš dlouhý, zde tedy zdroj):
https://www.berchtesgadener-anzeiger.de/s tartseite_artikel,-fridays-for-future-loest-mit-tw eet-empoerung-aus-_arid,541227.html

A nakonec, Klimakempy, jež podporuje FFF, se objevily ve zprávách BIS v sekci levicový extrémismus. Konkrétně:
http://www.mvcr.cz/soubor/extremismus- souhrnna-situacni-zprava-za-1-ctvrtleti-roku-2017. aspx
http://www.mvcr.cz/soubor/souhrnna-situacni- zprava-za-2-ctvrtleti-roku-2017.aspx
I toto jsem zmiňoval na schůzce, naprosto ignorováno, protože jsem se odvolával na Wikipedii, zde jsou tedy odkazy na ZCELA KONKRÉTNÍ zprávy BISky.

Zároveň připomínám, že v souvislosti s akcemi Extinction Rebelion a dalšími jsme pronikli mezi jejich příznivce a se získanými informacemi jsme spolupracovali s Policií ČR. A tady už přestává všechna sranda, protože ER naprosto otevřeně vyzývalo k porušování zákona. Ačkoliv se jedná o jiný směr, radikální, který nemá s FFF mnoho společného, pro společnost se jedná o totéž a FFF se absolutně nijak proti extrémistickým spolkům tohoto typu nedistancuje, naopak je podporuje.

Není úkolem AJF, aby pronášelo silná gesta na adresu kohokoliv z vedení Dvojky. Ale stejně není úkolem AJF vynášet vyloženě soukromé moje věci a veřejně k nim vydávat nějaká prohlášení, notabene bez nějaké demokratické diskuse. To, co proběhlo na schůzce, nebyla demokraticky řízená diskuse, ale snaha o protlačení vlastního názoru. Cítím se v této věci značně poškozený a celou aktivitu Slávka a Martina v této věci považuju za trapnou a zbytečnou. My však pokračujeme dále.

Dál už bych se k tomu nerad vracel. Přeju hezký zbytek Vánoc a úspěšný rok 2020.

Komentář ze dne: 26.12.2019 18:31:20     Reagovat
Autor: - copyandpaste vyroky by petrv (@)
Titulek: atuztanarcistickasmazkadrzipysk
2. Veřejné praní špinavého prádla je trochu zoufalost. Asi jste nepochopil, že rozhovor s J. Čvančarou byl ODPOVĚDÍ, a to na vaše útoky. Na odpověď netřeba odpovídat.

To se jako bude pan S. se svými frustracemi dělit na pokračování? Doufám, že redakce Bohouška je rozumná a vykáže S. přiměřený prostor. Ten nastal bohatě a alou spát, je pozdě, děti!

Seriál na pokračování... připomíná mi to, když moji hafani měli průjem. To se pak venku potento, chvilku popošli a znova. A tak dále. Říkali jsme tomu, že to mají jak seriál. Ta podobnost tu celkem sedí. Je to na dlouho, má to mnoho dílů a taky z toho zbyde jen lejno a smrad.

Za další, i kdyby měl Stegbauer řád Za zásluhy o stát, nic to nemění na tom, že jako retard se může chovat kdokoliv. A já na zásluhy kašlu, zajímá mě, jaký kdo je. Nemusím o S. nic znát na to, abych z jeho litánie dokázal posoudit, že ten člověk má dost slušný issue, neléčený mindrák a poruchu osobnosti.

Komentář ze dne: 10.01.2020 17:39:08     Reagovat
Autor: - Akademie Jaroslava Foglara (@)
Titulek: Přednáška - Jestřáb: 100 let na skautské stezce
V neděli 12. 1. 2020 se v rámci programu 30. semináře Ekumenické lesní školy (jde o jednu z nejvýznamnějších skautských vzdělávacích akcí) uskuteční přednáška Slavomil Janova na téma Jestřáb: 100 let na skautské stezce. Přednáška s následnou besedou je věnována 100. výročí od chvíle, kdy Jaroslav Foglar vykročil na jaře 1920 na celoživotní skautskou stezku. Podrobnosti o akci a celém semináři na webu: https: els.skauting.cz/seminar

Komentář ze dne: 14.01.2020 11:43:09     Reagovat
Autor: - Akademie Jaroslava Foglara (@)
Titulek: Program 112. K-AJF, středa 15. 1. 2020
112. kolegium Akademie Jaroslava Foglara (současně jako řádná schůzka členů 48. klubu oldskautů Jestřábi, Praha) se uskuteční ve středu 15. 1. 2020 od 18 hodin v zasedačce ORJ Praha 2, Bělehradská 51.
Z připravovaného programu:
- Pluto mezi hvězdami - vzpomínka na výtvarníka Vladimíra Pechara Pluta (19. 1. 1931 - 13. 1. 2020), mj. autora pamětní desky A. B. Svojsíka na budově Žižkovské reálky nebo na Památníku Jaroslava Foglara ve Sluneční zátoce
- Tečka za kauzou "klimatické krize" ve foglarovském světě
- Zet na Olympu - o životě a díle čerstvého devadesátníka Miloše Zapletala
- Příprava výstavy Marko Čermák 80 let
- Jaroslav Foglar: 100 let na skautské stezce (1920 - 2020)
- Otazníky z Tříkrálové cukrárny
- Malé foglarovské pivo

Komentář ze dne: 14.01.2020 12:20:04     Reagovat
Autor: - Akademie Jaroslava Foglara (@)
Titulek: Program 112. K-AJF, středa 15. 1. 2020
112. kolegium Akademie Jaroslava Foglara (současně jako řádná schůzka členů 48. klubu oldskautů Jestřábi, Praha) se uskuteční ve středu 15. 1. 2020 od 18 hodin v zasedačce ORJ Praha 2, Bělehradská 51.
Z připravovaného programu:
- Pluto mezi hvězdami - vzpomínka na výtvarníka Vladimíra Pechara Pluta (19. 1. 1931 - 13. 1. 2020), mj. autora pamětní desky A. B. Svojsíka na budově Žižkovské reálky nebo na Památníku Jaroslava Foglara ve Sluneční zátoce
- Tečka za kauzou "klimatické krize" ve foglarovském světě
- Zet na Olympu - o životě a díle čerstvého devadesátníka Miloše Zapletala
- Příprava výstavy Marko Čermák 80 let
- Jaroslav Foglar: 100 let na skautské stezce (1920 - 2020)
- Otazníky z Tříkrálové cukrárny
- Malé foglarovské pivo

Komentář ze dne: 20.01.2020 17:23:29     Reagovat
Autor: - Martin Rosol (rosolmartin@seznam.cz)
Titulek: Vzpomínka na JF + JF a výprava k Památné rýze.
Ve čtvrtek 23. 1. 2020 si Akademie Jaroslava Foglara vzpomínkovou akcí připomene památku Jaroslava Foglara a Jana Fischera. Následovat bude výprava k Památné rýze z románu Tajemná Řásnovka! Pro zájemce, kteří by se chtěli dovědět, kde se Památná rýha nachází se tak nabízí ojedinělá příležitost se k akademikům připojit! Sraz je ve 13 : 13 u vchodu do Vinohradského hřbitova.

Komentář ze dne: 20.01.2020 17:43:27     Reagovat
Autor: - Pavel Viky Vykydal (pavelvykydal@email.cz)
Titulek: setkani dne 23.1.2020
Sraz je tedy 13.13 před hřbitovem, kde je Jestřáb pochován ?

Komentář ze dne: 20.01.2020 17:57:33     Reagovat
Autor: - Martin Rosol (rosolmartin@seznam.cz)
Titulek: Sraz 23. 1. 2020 ve 13hod. 13min.
u hlavního vchodu Vinohradského hřbitova, kde je Jestřáb pochován.

Foglarovské výroky
"Rozsviťte si čaj!" - spiritista pan Pilgram mladému J. Foglarovi.
Vyhledávání
 
KNIHA NÁVŠTĚV
Bohouškovy trvalky
Výročí roku 2024
13 otázek - kvízy
Nejkomentovanější
Vyšlo od roku 2018...
19. 03. 2024
Počet komentářů: 24

Ocenění a vyznamenání pro Jaroslava Foglara
16. 04. 2024
Počet komentářů: 9

Jan Trojan - Roy: "Foglarovo dítě"
19. 03. 2024
Počet komentářů: 5

Saturnin a Stínadla - aneb Setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně
04. 04. 2024
Počet komentářů: 1

Foglarovskou ročenku 2023 bude distribuovat skautská nadace
16. 04. 2024
Počet komentářů: 1

reklama

* Bohouška připravuje redakce ve složení: Milan Lebeda - Alpín (vedoucí), Petr Molka - Best (webmaster), Tomáš Hromádka - Krizmen (redaktor). Bohoušek je připravován ve spolupráci s Pražskou pobočkou SPJF.
* Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce a vlastníků autorských práv. Bez souhlasu redakce nesmí být žádná část Bohouška publikována a to jak v tištěné, tak elektronické podobě.
* Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
* Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.
* Zprávy, příspěvky a žádosti můžete poslat na .