| STÍNADLA |
Bohousek Zde
Rubriky
Nejčtenější články vydané v posledních 30 dnech
Prahou Jaroslava Foglara

Bydliště
Pracoviště
Klubovny
Tábořiště
Místa inspirace

Foglarovský svět
Tipy a vzpomínky pište na info@bohousek.cz, předmět: Prahou Jaroslava Foglara
Foglarovky
Bohoušek doporučuje

Komentáře

ke článku: Propagační materiály ze Sluneční zátoky 2013
ze dne 02.07.2013, autor článku: Tomáš Hromádka - Krizmen

Komentář ze dne: 02.07.2013 19:44:31     Reagovat
Autor: - MV Bobr (@)
Titulek: Zátokové materiály
Jde o zlomek co tam bylo, některé nejnovější materiály SPJF a OBF Krizmen asi nezískal... A co fotky ze zátoky?

Komentář ze dne: 16.07.2013 15:43:30     Reagovat
Autor: - Čáp (jiri.kalina@spjf.cz)
Titulek: Upřesnění
Více než polovina tisků zde uvedených nejsou materiály SPJF a vydává je ve vlastní režii a na své náklady bez účasti (informování, souhlasu) předseda Sdružení z vlastní soukromé iniciativy. Prosím proto, aby nebyly uváděny jako materiály SPJF, ale třeba jako materiály Old boys foglarovců.

Komentář ze dne: 17.07.2013 07:44:37     Reagovat
Autor: - Krizmen (@)
Titulek: Kdo jsou OLD BOYS FOGLAROVCI?
Jsou to členové SPJF :-) pokud se nemýlím. A navíc - tyto materiály byly k dispozici u stolku SPJF :-) u pamětních listů a prezenční listiny :-))) Ale v klidu, opravím to ve smyslu, že jde o materiály ze zátoky.

Komentář ze dne: 17.07.2013 13:49:02     Reagovat
Autor: - noe.skaut (@)
Titulek: Huráááá...

Tak OBF budou další třaskavé téma v SPJF? Není potřeba spíše napřít síly a pozornost jinde? Jó, kde jsou ty časy, kdy vyznavači foglarovských myšlenek táhli za jeden provaz...

Komentář ze dne: 17.07.2013 20:00:02     Reagovat
Autor: - MV Bobr (@)
Titulek: Hurá z Brna.
Nová BS, a to číslo 1 - dnes (středa) byla vytištěna. První zásilky odejdou zítra...

Komentář ze dne: 18.07.2013 08:31:34     Reagovat
Autor: - Krizmen (@)
Titulek: Souhlas
I mě to mrzí. Ale - ruku na srdce, táhli někdy foglarovci za jeden provaz??? Já osobně si myslím, že nikdy. :-))) a to ani v době, kdy dílo J. Foglara bylo zakázáno a J. Foglar žil :-)))

Komentář ze dne: 18.07.2013 11:57:07     Reagovat
Autor: - Čáp (jiri.kalina@spjf.cz)
Titulek: Třaskavé téma
Myslím, že slušná diskuze nikdy neškodí, ostatně bylo by naivní a nedobré chtít, abychom měli na všechno všichni stejný názor. Táhnout za jeden provaz přece neznamená nemít jiné představy a vize, jen to, že se na některých z nich umíme shodnout a pracovat na nich společně. Chápu proto, že rádi společně propagujeme dílo Jestřába, každý už může mít jiný pohled na to, jak by se to mělo dělat a třeba názory na OBF a jejich kartičky mohou být pro někoho už doopravdy třaskavé. A tak se zeptám: znamená ono táhnutí za jeden provaz to, že se (alespoň třeba v rámci SPJF) dohodneme na tom, co a jak vydávat kolektivně, nebo si každý bude tisknout, co on uzná za vhodné?

Komentář ze dne: 18.07.2013 12:11:20     Reagovat
Autor: - Čáp (jiri.kalina@spjf.cz)
Titulek: OBF
Ostatně Krizmen, archetyp foglarovského diskutéra, nadnesl zajímavou otázku: Kdo jsou vlastně Old boys foglarovci? Zatím jsou pro mě tajemní bezmála jako spolek Rezavých klíčů. Jsou to členové SPJF? Nejsou? Jaký mají vztah k ostatním foglarovským organizacím a spolkům? Čím se zabývají? Nechce o nich nezávislý Bohoušek přinést nějaký článek?

Komentář ze dne: 18.07.2013 13:58:58     Reagovat
Autor: - Krizmen (@)
Titulek: Komise pro kartičky
... předpokládám dál existuje. Ta by o tom měla rozhodovat. :-) Takže pro Bohouška je to téma mimo a měly by se tím zabývat orgány s exekutivní funkcí - tj. výkonný výbor a vedení SPJF. Mě osobně kartičky Bobrovky i OBF dělají radost a těším se na každou novou :-)

Komentář ze dne: 18.07.2013 14:29:39     Reagovat
Autor: - Ježek (jhjezek@gmail.com)
Titulek: OBF JF SPJF MVB JKC a jiní
Jen jeden drobý postřeh - nechápu, o čem se zde diskutuje? Ať si každý tiskne co uzná za vhodné. Jinou věcí je prezentace. Oficiální tiskoviny SPJF jsou ovšem pro mnohé tak nepřehledné, že - podle mého soudu - již téměř není možné se v této přehršli zorientovat.

A tažení za jeden provaz? Foglarovské ideály? Jedna věc je pluralita názorů, druhá věc je morálně pokřivená rétorika o foglarovství a cti a morálce. Každý nechť mluví za sebe!

Komentář ze dne: 18.07.2013 16:03:33     Reagovat
Autor: - Krizmen (@)
Titulek: Souhlas
Přesně tak, Ježku, názor podepisuju. V Praze už byla několikrát snaha dát znepřátelené dohromady. Je to naprosto zbytečné a k ničemu. Čas se dá trávit také jinak, proto v Praze děláme spolu s A+B pro radost Bohouška, v Brně zase třeba Miloš vydává kartičky pro radost ostatních. Téhle aktivity Miloše si velmi vážím.

Komentář ze dne: 18.07.2013 16:23:16     Reagovat
Autor: - Čáp (jiri.kalina@spjf.cz)
Titulek: Komise
Nene, kartičková komise již neexistuje. Existuje komise ediční, jež se zabývá tím, co SPJF vydává (ale pouze tím, co vydává SPJF) - viz výroční zprávu. Samozřejmě taky zastávám názor, že si má každý vydávat, co se mu zachce, takový svět se mi líbí, ovšem je potřeba rozlišit, kdo za čím stojí. Já třeba kartičky OBF nesbírám a v drtivé většině se mně ani nelíbí, ani nechápu jejich význam, proto nejsem rád, když se nesprávně označují za materiál Sdružení. Mají-li jím být, nechť jsou, ale podle pravidel.

Komentář ze dne: 18.07.2013 17:47:55     Reagovat
Autor: - MV Bobr (@)
Titulek: BS č. 1 se rozesílá.
Dnes jsem nabalil asi 40 zásilek s novou BS. Obdrží je dle adres (namátkou od PSČ začínající č. 1 a konče 7) řada foglarovců - včetně členů OBF. Zítra se v odesílání pokračuje... a chystám už materiály do dvojčísla 2-3. Předpokládám, že šéfredaktor nás osloví dokdy dodat materiály.

Komentář ze dne: 18.07.2013 18:01:29     Reagovat
Autor: - Ježek (jhjezek@gmail.com)
Titulek:
AhÁ, už jsem to pochopil. Chyba je zcela jednoznačně u autora článku, který zde vyvěsil materiály - označené jako materiály OBF, ale dal jim punc oficiálních materiálů SPJF. Zde není o čem dále diskutovat! Komis-nekomis. Nekompromisně.

Komentář ze dne: 18.07.2013 23:08:12     Reagovat
Autor: - Men-hart (@)
Titulek: Kartičky a tištěné materiály
Čáp to správně popisuje a v posledním příspěvku asi uhodil hřebík na hlavičku i Ježek. Já se mohu jen připojit s názorem, že nechci, aby tyto tiskoviny, které nejsou materiály SPJF, byly za ně považovány.

Některé kartičky vydává SPJF a některé Miloš (Old boys f). Ano, každý ať si tiskne, co chce. Přiznám se, že některé kartičky nechápu, ale respektuji, že někomu mohou dělat radost. Neberu to ani jako znepřátelené strany mezi foglarovci, ale jen někteří se nudí, tak vymýšlí kartičky na kdeco.

Tím, že se kartičky OBF rozdávají u stolu SPJF a vkládají do Bobří stopy, matou i takové znalce, jako je Krizmen, a vedou k dezinformaci. Už jsem o tom na vedení SPJF mluvil a jsem zvědavý na obsah právě distribuované Bobří stopy. Třeba to ale OBF mají jako placenou vkládanou inzerci. Je to vlastně cochcárna, kterou propaguje ústředí, ale co pak asi bude následovat u řadových členů. Anarchie is not dead. :-o

Komentář ze dne: 19.07.2013 05:36:46     Reagovat
Autor: - jhjezek (@)
Titulek:
Já mám snad vlčí mlhu - Už jsem o tom na vedení SPJF mluvil a jsem zvědavý na obsah právě distribuované Bobří stopy.
Jak m ů ž e Menhart mluvit o nečem na Vedení? Jako člen Vedení? Jako člen Revizní komise mám pouze právo - účastnit se schůzí Vedení SPJF a Výkonného výboru. Tedy, jako kontrolní orgán, nikoli řádně zvolený člen Řídícího a koordinačního orgánu. Mluvil na Vedení... Taky bych chtěl mluvit na vedení. MENY!

Komentář ze dne: 19.07.2013 12:31:47     Reagovat
Autor: - Ježek (@)
Titulek:
No, tak jsem se dnes od bývalého člena Vedení dozvěděl, že je naprosto běžné, pokud člen Revizní komise přispívá do debaty na poradách Vedení SPJF. Osobně sice nejsem tohoto příznivcem, ale podle dosavadní praxe se nezbývá - než přijmout toto jako fakt. S hlasitým povzdechem.

Komentář ze dne: 19.07.2013 16:31:00     Reagovat
Autor: - Krizmen (@)
Titulek: No, tedy
to je zajímavá debata :-))) To bych ani nečekal, co moje naskenované materiály ze zátoky vyvolají. Za týden budu skenovat další. Mám cíl, naskenovat na Bohouška celou kartičkovou produkci :-))) Těšte se. Mám výkonný skener. Aspoň to bude na jednom místě a můžeme tady o tom diskutovat. Kartičky FOREVER!

Komentář ze dne: 20.07.2013 13:19:02     Reagovat
Autor: - jezek (@)
Titulek:
Chápu to jako ironii... Spíš by slušela sebereflexe.

Komentář ze dne: 21.07.2013 17:57:54     Reagovat
Autor: - Kamil (Kamil.podlaha@seznam.cz)
Titulek: 75.výročí vzniku Rychlých šípů
Narozeniny budou mít kluci sice až v prosinci, náš oddíl si dovolil malé připomenutí tohoto významného výročí již 19.května v Praze Kbelích na zábavném odpoledni pro děti "Den s Rychlými šípy. K této příležitosti bylo 17.5. na zdejší poště k dostání příležitostné razítko. Byl vydán pamětní list, CDV a limitovaná série pamětních hrníčků (modrá, červená a černá). Naši akci podpořil herec Ivan Vyskočil, představitel Losny z kultovního seriálu Hynka Bočana. Naše organizace k tomuto významnému výročí vydává i oddílové zpravodaje (Vpřed, Maják) s kresbami Dr.Jana Fischera. Více na: www.skaut-ssv.cz

Komentář ze dne: 05.08.2013 00:37:17     Reagovat
Autor: - PetrV (@)
Titulek: :O
Tak jsem trochu v šoku, o vaší organizaci jsem neměl ani tucha a - jak tak koukám, začíná mi být čím dál víc sympatičtější. Jen bych se rád zeptal - proč jste se vlastně nepřihlásili do Svazu skautů a vytvořili organizaci další, vlastní, na zelené louce?

Není třeba odpovídat sem, pokud není zájem, ale chystám se v pondělí napsat... jsem trochu překvapen, a musím uznat, že velmi pozitivně :-) Přeju vám mnoho zdaru a levičku tisknu.

Komentář ze dne: 05.08.2013 00:39:05     Reagovat
Autor: - PetrV (@)
Titulek: Ježkovi
Ježku, já vás neznám... tak ani nevím, co myslíte, co máte na mysli... ale jestli můžu poprosit... nerejte zbytečně, jo? Ničemu tím neprospějete, sebe a ostatní naštvete a je to k ničemu.

Díky ;-)

Komentář ze dne: 05.08.2013 16:42:47     Reagovat
Autor: - Kamil (Kamil.podlaha@seznam.cz)
Titulek: Vzkaz pro Petra
Ahoj Petře.
Třeba se někdy sejdeme, a můžeme si v klidu popovídat o naší organizaci, akcích, atd.
S pozdravem Kamil

Foglarovské výroky
"Rozsviťte si čaj!" - spiritista pan Pilgram mladému J. Foglarovi.
Vyhledávání
 
KNIHA NÁVŠTĚV
Bohouškovy trvalky
Výročí roku 2024
13 otázek - kvízy
Nejkomentovanější
Vyšlo od roku 2018...
19. 03. 2024
Počet komentářů: 24

Ocenění a vyznamenání pro Jaroslava Foglara
16. 04. 2024
Počet komentářů: 9

Jan Trojan - Roy: "Foglarovo dítě"
19. 03. 2024
Počet komentářů: 5

Saturnin a Stínadla - aneb Setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně
04. 04. 2024
Počet komentářů: 1

Foglarovskou ročenku 2023 bude distribuovat skautská nadace
16. 04. 2024
Počet komentářů: 1

reklama

* Bohouška připravuje redakce ve složení: Milan Lebeda - Alpín (vedoucí), Petr Molka - Best (webmaster), Tomáš Hromádka - Krizmen (redaktor). Bohoušek je připravován ve spolupráci s Pražskou pobočkou SPJF.
* Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce a vlastníků autorských práv. Bez souhlasu redakce nesmí být žádná část Bohouška publikována a to jak v tištěné, tak elektronické podobě.
* Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
* Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.
* Zprávy, příspěvky a žádosti můžete poslat na .