Z únorového kolegia Akademie Jaroslava Foglara 12. 2. 2020

| Autor: Martin Rosol | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 3. 3. 2020 |

113. kolegium AJF mělo opět smutný začátek: Symbolickými 13 vteřinami ticha jsme uctili památku kamaráda a nejstaršího Dvojkaře Jiřího Vodenky - Jíry, kterého jsme si kromě osobních vzpomínek připomněli také promítnutými fotografiemi. Sbohem Jíro! Nezapomeneme!

Vrcholí přípravy výstavy Marko Čermák / 80. Výstava se uskuteční v Galerii 1 ve Štěpánské ul. č. 47 v Praze 1 v termínu od 5. března do 4. dubna 2020, a otevřena bude každodenně (tedy i v sobotu a v neděli) od 10 do 18 hodin.

Sběratelé pozor! Představujeme řadu odznaků - buttonů s foglarovskou tematikou z produkce foglarovského nadšence Eduarda Pazourka. Jde o časově i kusově limitovanou edici a byla vydána kompletní barevná série 13 bobříků Jaroslava Foglara, pětibarevná série Žlutého kvítku s kartičkou pro nositele, tříbarevná série Ježek v kleci, jednotlivé buttony Mladý hlasatel, Vpřed a Širokko, série hlaviček Rychlých šípů a psa Bubliny ve čtyřech barevných variantách - kolorované, žluté, modré a oranžové. Buttony si zájemci mohou objednat v e-shopu www.razitka.eu v rubrice "pro foglarovce".


Další z foglarovských placek byly připraveny pro účastníky Memoriálu Jana Tleskače ve vyjímání ježka z klece, jehož pražské kolo proběhlo 12. 2. 2020 v ZŠ Praha 8, Libčická 10 v režii Pražské pobočky Sdružení přátel Jaroslava Foglara. Středočeské kolo této soutěže se bude konat v pondělí 16. 3. 2020 od 14 hodin v ZŠ Nučice u Rudné u Prahy.

AJF vyhlašuje pátrání po zpěvačce Nového německého divadla v Praze Kalouskové, první - dětské lásce malého Jaroslava Foglara! Kalouskovou zmiňuje Jaroslav Foglar v knížce Běh mého života na str.11 jako asi pětadvacetiletou slečnu, která občas navštěvovala papírnický krámek jeho maminky a malého, tehdy osmiletého Jaroslava okouzlila natolik, že se odvážil poprosit maminku, aby si od ní vyžádala pro něho fotografii. Pátrejte s námi! Uvítáme o zpěvačce Kalouskové jakékoli informace!

Příští - 114. kolegium Akademie Jaroslava Foglara se uskuteční ve středu 11. března 2020 od 17 hodin v Galerii 1 v rámci komentované prohlídky výstavy Marko Čermák / 80. Součástí bude i beseda s kreslířem Jiřím Filípkem. Zveme!







BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2020030004-z-unoroveho-kolegia-akademie-jaroslava-foglara-12-2-2020.html