Jaký byl pražský Večer světel 2014?

| Autor: Menhart | Rubrika: Večer světel | Vydáno dne: 18. 12. 2014 |

Večer světel(Uvnitř video.) 17. prosince 2014 po 17. hodině bylo pokojné shromáždění u Haštala napadeno skupinkou asi 10 výrostků, kteří zasypali shromáždění hromadou papírových koulí a pokřikovali něco o tom, že Stínadla jsou naše (mysleli jako jejich) a že tam nemáme chodit. Účastníků Večera světel bylo mnohem více, takže by s těmito "Vonty" lehce zametli, ale vyslyšeli výzvy organizátorů, aby s palbou počkali až Vontům dojdou koule. Tak se i brzy stalo a Vontové byli při litém boji zahnáni Řásnovkou pryč.
Drtivou většinou účastníků Večera světel bylo odhlasováno, že nepřistoupíme na ultimátům Vontů, abychom společně zvolali Vontům zdar za to že unesli Mirka Dušína. Místo toho křikneme Vontům zmar a pouze několik účastníků, kteří budou v záběru Bestovy kamery, zvolá požadované. Kromě několika policistů v civilu a obecního požárníka Prahy 1 kupodivu v uniformě bylo zaznamenáno na Večeru světe také několik vontských slídilů, kteří ale neprokoukli náš vzdor a někdo mezi nás vhodil kartičky s obrázkem Mirka Dušína a popisem, že při znění Dunivé Kateřiny (to je stínadelský zvon) můžeme Mirka osvobodit ve dvoře domu U Zeleného stromu.
V rychlosti se tedy dokončila oslava Večeru světel a naše výprava vyzbrojena ukořistěnými papírovými koulemi vyrazila osvobodit Mirka. Velký dvůr se starými arkádami po obou stranách vypadal jako past, ale obě strany jsme obsadili svými bojovníky a zakuklení Vontové se již raději neukázali. Mirek byl nalezen a jeho osvoboditelé se s ním na památku vyfotografovali. Na zádech měl Mirek napsán dopis, že měl ve svém vězení čas přemýšlet a opravdu nemá nikdo jiný slídit ve Stínadlech a on tam tedy přestane chodit. Jedno děvče z naší skupiny prohlásilo, že to je výmysl Vontů, protože by si to nikdy nemohl napsat Mirek Dušín sám sobě na záda. Takže jsme se na dvoře domu U Zeleného stromu dohodli, že budeme chodit do Stínadel dál a příští rok zase budeme hledat Rychlé šípy.
Kdo jste fotil, prosíme, pošlete fotky na pp@spjf.cz. Děkujeme.



BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2014120006-jaky-byl-prazsky-vecer-svetel-2014.html