Pražský Večer světel 2006

| Autor: Bohoušek | Rubrika: Večer světel | Vydáno dne: 7. 12. 2006 |

Večer světel Večer světel - animace Svátek Večer světel, vycházející ze stínadelské trilogie Jaroslava Foglara, si příznivci tohoto autora a jeho díla na mnoha místech naší země připomínají vždy 17. 12., tedy v den, kdy vyšel (v roce 1938) na stránkách Mladého hlasatele první kreslený příběh Rychlých šípů.
Tradiční Večer světel v Praze se uskuteční v obvyklém čase a na obvyklém místě:
Sraz 17. 12. 2006 v 17.00 (konec akce přibližně 18.30) - prostor u postranního vchodu kostela sv. Haštala na Haštalském náměstí (naproti Anežské ulici).

Nezapomeňte - svíčku či lampion!

Vlastníci mince (mincí) z minulých pražských Večerů světel a svátků čtenářských klubů (8. 5.) - nezapomeňte si ji (je) vzít s sebou, rovněž tak předloňský trvalý pamětní list VS s prvními razítky přineste na třetí orazítkování.

K dispozici bude samozřejmě i letos stálé razítko VS, takže kroniky, zápisníky či deníky s sebou.

Letošní Večer světel se ponese v duchu blížícího se 100. výročí narození Jaroslava Foglara v příštím roce, a také událostí kolem pojmenování blízké uličky názvem „Ve Stínadlech“.

V rámci pražského Večera světel bude, jako vždy, i vyhodnocení pátrací hry Hledáme Rychlé šípy a informace o akcích, pozvánky, nabídky…
Neměla by scházet ani drobná hříčka v nejbližším okolí.
Na závěr akce navštívíme místo, odkud budou vidět rozhlížející se Rychlé šípy.



Kdo nemůže přijít na akci - ani na jiném místě naší země - může se Večera světel zúčastnit tak, že 17. 12. mezi 17.-21. hodinou dá za okno svíčku, lampion či jiné světlo a k tomu může vystavit i tradiční pochodující postavy Rychlých šípů s Bublinou.




Kresba (čb): Milan Teslevič
Kresba na motivy a animace (bar.): Petr Molka

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2006120701-prazsky-vecer-svetel-2006.html