Z lednového Kolegia Akademie Jaroslava Foglara 10. 1. 2018

| Autor: Martin Rosol | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 18. 1. 2018 |

Milí čtenáři Bohouška! Také v novém roce 2018 se Akademie Jaroslava Foglara bude snažit přinášet Vám řadu, věříme, že zajímavých, zpráv a objevů z foglarovského světa:
Ve čtvrtek 15. února vyrazí akademikové a příznivci J. Foglara do divadla Minor na představení Záhada hlavolamu - Stínadla se zase bouří a obsadí celou třináctou řadu! Na stínadelský námět pořádá pro děti s rodiči divadlo Minor také zimní outdoorovou hru v pražských ulicích Za tajemstvím Široka. Podrobnosti o představení i o hře uvádí divadlo na svých stránkách www.minor.cz.
27. ledna se koná 49. ročník Zimního přechodu Brd a jedna z tras bude zaměřena na Rychlé šípy! Účastníci si budou moci prohlédnout obrazy a kresby Marko Čermáka v restauracích Čunčí huba (U Dernerů) a v Hatích, a navštíví i Markův srub El Toro v Údolí hadrů.
Složitá vyjednávání o možnosti vydávání nových příběhů Rychlých šípů probíhají mezi všemi zainteresovanými subjekty, výsledek jednání však zatím nelze ani odhadovat, a tak se nedočkaví čtenáři budou muset prozatím obrnit trpělivostí. My jsme naopak jeden z apokryfních příběhů inspirovaný díly: RŠ vnikají do chlapeckého domova, RŠ pronásledovány vrátným, RŠ v boji s Nočními můrami a RŠ zneškodňují Noční můry objevili v komunálním tisku zastupitelů Prahy 15 - Patnáctka náš domov. V komiksovém příběhu s názvem "Patnáctka náš domov plaší Noční můry" pětice místních zastupitelů svádí boj se svévolnými developery.

Slávek Janov přinesl publikaci k 15letému výročí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, ve které oko foglarovce dokáže rozpoznat neuvěřitelných 103 graficky zpracovaných žlutých špendlíků, bohužel bez jakékoli foglarologické souvislosti.
Velice nás pobavil termín "zdravotní pes", který použil kamarád Menhart ve svém článku o Tříkrálové cukrárně na stránkách iKlubovny. Jedná se samozřejmě o psy asistenční.
V souvislosti s prezidentskými volbami (aniž bychom chtěli některého z prezidentských kandidátů preferovat) jsme zaregistrovali, že Mirek Topolánek vypravuje v knížce Petra Žantovského "Mirek Topolánek osobně" (vydala Mladá fronta v r. 2006) o svých klukovských bojích o ježka v kleci.
Víte, že žádný Dušín neexistuje? Skutečně - příjmení Dušín se v České republice nevyskytuje, stejně tak Červenáček a Rychlonožka (to byly ovšem přezdívky). Naproti tomu Hojerů je u nás 104 a Metelků 486. Který z nich je Ten pravý? Přestože hra Hledáme Rychlé šípy již skončila, obdrželi jsme od naší slečny kolegyně akademičky Anežky Menčíkové novoroční přání, ve kterém nás vyzývá k dalšímu pátrání. Abychom, milí čtenáři, umožnili pátrání i vám, přinášíme Anežčinu výzvu v plném znění: Zdravím Akademii a přeju do nového roku všechno dobré, pevné zdraví, dostatek štěstí a sil a občas nějaké dobrodružství! Jako P.F. prozradím, že se v Praze stále ukrývají Rychlé šípy! Nápověda 1. : Ukrývají se v prvním patře budovy, naproti je nová kavárna. Nápověda 2. : Kavárnu najdete, když budete pátrat po kódu HYB4 Nápověda 3. : Daný prostor není, pokud vím, běžně přístupný, ale když hezky poprosíte, určitě se domluvíte :). Pěkné pozdravení posílá Anežka. P.S. Jen varuji, že znalce může úprava obrázků poněkud znejistět...
Anežčiným pozdravem souhrn zpráv z lednového Kolegia AJF končíme, a přejeme příjemnou zábavu při pátrání. Se svými objevy se můžete přijít pochlubit na další setkání Kolegia AJF, které se koná 14. února v 18hodin opět v klubovně na Bělehradské ul. č. 51.






BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2018010012-z-lednoveho-kolegia-akademie-jaroslava-foglara-10-1-2018.html