Z červnového Kolegia Akademie Jaroslava Foglara 14. 6. 2017

| Autor: Martin Rosol | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 16. 6. 2017 |

Souhrn informací z červnového Kolegia AJF začínáme opravdovou foglarovskou lahůdkou: V pozůstalosti Jaroslava Foglara byl objeven text dosud nevydaného románu! Jedná se zřejmě o jeden z prvotních Jestřábových literárních pokusů, o čemž svědčí údajně nižší literární kvalita díla. Nakladatelství Zdeňka Bauera v současné době řeší se Skautskou nadací Jaroslava Foglara náležitosti ohledně autorských práv a román by tak měl být v malém nákladu vydán v původní podobě, tedy bez úprav a bez ilustrací, v rozsahu přibližně 160. stran ještě do konce tohoto roku.
Totéž nakladatelství dále chystá třetí vydání knihy Mýtus zvaný Stínadla doplněné o nové poznatky a s novou obálkou.
Promítnutím historického záznamu z 5. 7. 1997 jsme si připomněli dvacáté výročí odhalení Jestřábova památníku ve Sluneční zátoce. Přibližně 45. minutový snímek z této akce poskytl Řešetlák.
Poté jsme si prolistovali poslední číslo Magoše, (Magos = oldskautský magazín) s důrazem na slovo "poslední", neboť vydávání Magoše tímto číslem končí.
Sledujte v České televizi magazín Z metropole! Některé z jeho nejbližších vydání bude věnováno 110. výročí narození Jaroslava Foglara (přesné datum vysílání zatím neznáme, předpokládáme buď 1. nebo 8. července) a objeví se v něm např. Marko Čermák, Slávek Janov a Milan Lebeda - Alpín.
Akademický rok 2016 - 2017 končí, na poslední prázdninový den však Akademie Jaroslava Foglara chystá velkolepou akci - Rokosův memoriál, s jednoznačnými pravidly: Účastníci si půjdou ten den bez ohledu na počasí zaplavat do Vltavy či jinam, a kdo se utopí - je Rokos. (Viz. J. Foglar - Boj o první místo, 2. kapitola).
Milí čtenáři Bohouška: Těší nás váš zájem o naši činnost, děkujeme za vaše cenné podněty, přejeme vám krásné léto a po prázdninách se opět přihlásíme s dalšími, věříme, že zajímavými zprávami z foglarovského světa.
Za AJF - Martin Rosol
P. S. - A té stati Záhada hlavolamu konečně objasněna zas až tak moc nevěřte! :-)

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2017060007-z-cervnoveho-kolegia-akademie-jaroslava-foglara-14-6-2017.html