Bobří stopa 2/2016

| Autor: Tomáš Hromádka - Krizmen | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 7. 7. 2016 |

Bobří stopa 2/2016Druhé letošní číslo zpravodaje Sdružení přátel Jaroslava Foglara vyšlo těsně před červnovým setkáním foglarovců ve Sluneční zátoce, a tak mnozí z účastníků si čerstvý výtisk vezli s sebou přímo z kraje od Sázavy. Přes prázdniny si čtenáři mohou přečíst...
rozhovory se sběrateli a výrobci Ježků v kleci Janem Trojanem - Royem a Martinem Choděrou, článek a úryvek z knihy k výročí Buffalo Billa. Historie čtenářských klubů je tentokrát zasvěcena Rozvědkám partyzána Rysa organizovaným v rámci komunistického tisku Hlas východu v letech 1964-1965. Pamětníci mohou dále zavzpomínat na zesnulého Adolfa Borna, na mladší čtenáře je pak naopak zacílena informace o nové knize již zesnulého Svatopluka Hrnčíře. Zpravodajství z regionů nabízí informace o stínadelské akci v Brně nebo z veletrhu Svět knihy. Námětem na výlet může být nově vytvořená Skautská stezka Jaroslava Foglara v Prokopském údolí v Praze či článek o foglarovských "keškách" (schránky, které se hledají podle zeměpisných souřadnic v globálním polohovacím systému). Prokopskému údolí a dávné údálosti, kterou zde prožil mladý Jaroslav Foglar je věnován také závěrečný komix.
Členové SPJF se zásilkou navíc obdrželi "písmenkový" zpravodaj a několik kartiček, z nichž ta největší připomíná nadcházející Foglarovské dny v Brně (26. - 27. listopadu 2016).

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2016070006-bobri-stopa-22016.html